A nagy érdeklődés miatt új rendszer bevezetéséről döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség, aminek az egyik fő előnye az, hogy „a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak elővásárlási lehetőséget”. A tervet egy szokatlan rendszerhiba borította fel.


Az előzetes tervek szerint március 1-jén 10 órakor indult volna el a magyar labdarúgó válogatott idei hazai mérkőzéseire szóló bérletek online értékesítése. A Magyar Labdarúgó Szövetség közvetlenül a kitűzött időpont előtt arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy „a szolgáltató jelzésére” a kezdést 13 órára halasztják. Ezután sem ment minden gördülékenyen:

Akik így jártak, arról számoltak be a közösségi oldalukon, hogy a saját felhasználónevük és jelszavuk megadása után egy idegen felhasználó nevét látták a rendszerben. A kommentelők látszólag egymás fiókjáról kezdték el posztolgatni a képernyőképeket. Volt, aki beírta, hogy más fiókjában kötött ki, majd egy harmadik felhasználó erre válaszul beírta, hogy ő pedig épp az eredeti kommentelő fiókjába jutott be a saját jelszavával. „akkor vegyel nekem jegyet!!” – reagáltak rá.

A szövetség a történtek kapcsán a Telexnek azt írta, valójában nem idegen fiókba léptek be a felhasználók, csak úgy tűnt. „Egyetlen szurkoló sem léphetett be más személy profiljába. Ténylegesen előfordult – nem általánosan – olyan eset, hogy az mlsz.hu oldalon bejelentkező szurkoló nem a saját nevét láthatta az oldal fejlécében, de onnan tovább más profiljába nem léphetett be. Ezt a tényt hivatalos regisztrált GDPR-szakértő vizsgálata is megerősítette.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!