A kirándulóbusz hétfőn ütközött össze egy kamionnal a D2-es autópáylán, a balesetben egy ember meghalt. 13 sérültet átszállítottak a miskolci kórházba.


A szlovákiai buszbaleset sérültjei közül tizenhármat szállítottak az elmúlt két napban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba. Közülük senki nincs életveszélyes, vagy súlyos állapotban.

A magyar kirándulóbusz hétfő délelőtt ütközött össze egy pihenőhelyről éppen kikanyarodó kamionnal a szlovákiai D2-es autópályán.

A TV JOJ tévécsatorna később azt írta, hogy a busz sofőrje elaludhatott, ezért történt a tragédia.

Révész János, a miskolci kórház igazgatója szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy

Utóbbiak közül egyet orvosi megfigyelés alatt tartanak, a további hat, döntően végtagsérüléseket szenvedett sérült pedig műtéti ellátást igényel. Három embert már megműtöttek, további hármat pedig szerdán vagy csütörtökön operálnak meg.

Révész János azt is hangsúlyozta, hogy az intézmény folyamatosan tartja a kapcsolatot a szlovák orvosokkal, akik jelezték, vannak náluk olyan stabilizált és szállítható állapotban lévő sérültek, akiket végleges ellátásra a miskolci kórházba fogják átvinni.

„A kórház felkészült ezeknek a sérülteknek a fogadására, a traumatológiai osztály 140 ággyal, gyakorlatilag korlátlan műtőkapacitással rendelkezik, emellett rendelkezésre áll a húszágyas intenzív osztály és a szintén húszágyas posztoperatív őrző, vagyis minden sérültet el tudnak látni, akiket a szlovák hatóságok hozzájuk irányítanak” – mondta az igazgató.

Újságírói kérdésre válaszolva Révész azt is elmondta, hogy

Jelen pillanatban olyan komplikált sérült nincs, akinél fennáll a veszély, hogy maradandó egészségkárosodást szenvedhet - tette hozzá a főigazgató.

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!