Szlávik János nem tartja meglepőnek, hogy az idősebb korosztály tömeges oltása után kicsit csökken az oltási kedv, de szerinte a fiatalabbak is megtalálják a motivációjukat a vakcina beadására.


Az infektológus a Kossuth rádióban az Inforádió tudósítása szerint arról is beszélt, hogy noha sokak úgy gondolják, már az oltás elég a védelemhez, a 80-90-95 százalékos védelem csak a második oltást követő néhány héttel alakul ki.

Szlávik szerint májusban még bizosan maszkot kell viselnünk, mert az átoltottság aránya egyelőre nem elegendő a társadalmi immunitás eléréséhez.

A járványadatok kedvezően alakulnak, de a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja néhány település szennyvizében újra emelkedésnek indult, ezért, és az indiai mutáns miatt továbbra is óvatosnak kell lennünk.

Koronavírus

Hova utazhatunk nyáron, és mire lesz jó a magyar védettségi igazolvány?

A kormány több kétoldalú megállapodást is kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről, de egyelőre nem tiszta, hogy a 18 éven aluliakat hogy kezeli ez a rendszer, és az sem egyértelmű, hogy pontosan mire jogosít majd fel a hazai okmány. Vannak országok, melyek a második oltás beadásának időpontjához kötik a beutazás engedélyezését, ez azonban nem szerepel a magyar igazolványon.

Mostantól Szputnyik vakcinára is lehet időpontot foglalni

Becsó Zsolt megmagyarázta, hogyan lehetett a parlamentben kedden, ha posztja szerint karanténban van


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!