A felvételen szereplő esetnél sajnos nem találtak túlélőt, de a magyar mentőcsapatok így is fáradhatatlannak bizonyultak.


Mint írtunk róla, szombatra 24 ezerre emelkedett a törökországi és szíriai földrengés halálos áldozatainak száma. Sokan azonban még mindig a romok alatt hevernek – egyre kisebb a valószínűsége, hogy élve.

A mentésben – többször sikeresen – részt vesznek magyar csapatok és mentőkutyák is. Most a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat számolt be munkájukról. Mint írják, éppen hazaindultak volna a mentés után, amikor a svájci mentőcsapat a segítségüket kérte. Az ő mentőkutyáik elfáradtak, így nem tudták vállalni, hogy megkeresik a 8 emeletes épület romjai között talált túlélőket.

– írják a Pest megyei kutató-mentők a Facebookon.

Ezután megköszönik a külügyminisztérium, a nagykövetség és a Turkish Airlines közreműködését, majd megjegyzik: „Fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy szolgálatunk most nem az állami mentőcsapat tagjaként került bevetésre, hanem NGO (non govermental organisation) vagyis nem állami mentőszervezetként, saját színekben van jelen.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!