A felvételt a floridai partoknál készítette a See Through Canoe szabadidős társaság. Ami látszik, hogy az anya orrával bökdösi, kétségbeesetten próbálja merülésre nógatni halott borját, ha nagyon antropomorfizálni akarjuk: mintha bújna hozzá, ölelgetné, és egy másik delfin is megjelenik mellettük:


Mother #dolphin not ready to let go of her dead calf and pushing it through the intracoastal waterway.
It's hard to say for sure without examination, but the calf may have been hit by a boat. Please don't assume that because #dolphins are fast that you won't hit them. #sad pic.twitter.com/Le2MAwvPIB

- See Through Canoe (@SeeThroughCanoe) 2019. június 3.

A kicsi bőre több helyen is jól láthatóan fel van szakadva, ebből valószínűsíthető, hogy egy hajócsavar olthatta ki az életét. Bármilyen gyorsak is ezek a tengeri emlősök, bizony velük is előfordulnak ilyen balesetek, főleg ha egy tapasztalatlan, ügyetlen kölyökről van szó.

Nem ez az első eset, hogy delfinek az emberi gyászhoz hasonló érzelmeket mutatnak, tudósok ezért megpróbálták megállapítani, hogy éreznek-e bánatot. Az eredmények nem voltak meggyőzőek, de nagy agyuk és összetett társadalmuk alapján elképzelhető, hogy igen - írja a brit Metro.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!