A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a szószéken értesült az alkotmányjogász szombat éjszakai haláláról.


„Ma az irgalmas samaritánus példázatáról prédikáltam, Lukács evangéliumából. Nem sokkal kezdés előtt értesültem Dániel haláláról” – írja vasárnap délutáni posztja bevezetésében Fabinyi Tamás.

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a szószéken értesült Karsai Dániel szombat éjszakai haláláról, ezután kívánkozott ki belőle néhány gondolat az évek óta ALS-betegséggel küzdő és az életvégi döntés jogáért haláláig küzdő alkotmányjogászról.

„Elmondtam, hogy legalább egy éven át tanúi voltunk annak, hogy egy ember fekszik az út szélén félholtan, miként a példázatban is szerepel. Abban is megismétlődött a történet, hogy e mellett az ember mellett is elmentek sokan. Papok és léviták; törvénytudók és farizeusok. Tudom ugyanakkor, hogy az ő életében is megjelentek irgalmas samaritánusok, akik mellette voltak éjjel és nappal: szondával táplálták, tisztába tették, felolvastak neki. Legfőképpen pedig beszélgettek vele szóban és írásban, focimeccsre és színházba vitték, ugratták, nevettek vele” – írja a bejegyzésben Fabinyi Tamás, aki hozzátette:

„Bízom benne, hogy Dániel is célba ért, hazatalált. Ahogy szerette volna, mosollyal az arcán” – zárta a posztot a püspök, akinek teljes bejegyzését itt lehet elolvasni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!