A Magyar Közlönyben csütörtökön jelent meg az a kormányhatározat, amely alapján milliárdokat ad a kormány magyar városoknak. A 23 megyei jogú város közül 16 kapott jelentős összegeket,

ebben benne van mind a 12 fideszes polgármester vezette város – és a függetlenként kormánypárti támogatással 2019-ben újrázó Szarvas Péter vezette Békéscsaba – míg a 10 ellenzéki vezetésű megyei jogú városból csak 3 jutott támogatáshoz a határozat alapján: Eger, Miskolc és Salgótarján

- írja a Telex.

Eger 600 milliót az egri vár fejlesztésére, Miskolc 700 milliót önkormányzati feladatok ellátására és Salgótarján 400 millió forintot városüzemeltetési és fejlesztési feladatokra.

„Kétmilliárd forintos Magyar Közlöny jelent meg az éjszaka! Boldog Karácsonyt” – írta Facebook-posztjában Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. fehérvár két tételben kapott ekkora összeget.

hirdetés

Nem jártak jobban a budapesti önkormányzatok sem, a főváros 23 kerületéből a rendeletben mindössze kettőnek jutott támogatás: a XVI-at fideszes, a XXIII. kerületet kormánypárti támogatással független polgármester vezeti. A 14 ellenzéki vezetésű kerület egyike sem kapott semmit.

A XXIII. kerület járt a legjobban országos viszonylatban is, hiszen egyedül ez a kerület 4,5 milliárd forintot kapott közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, mind közül ez a legmagasabb összegű támogatás. A második legtöbbet Szolnok kapta, nekik 2,7 milliárd jutott, amit a város út- és járdafelújításra, parkoló kialakítására, közmű rekonstrukciójára, és hídfelújításra használhat fel - írta meg a Telex.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés