Hosszú Katinka remek formában van, az úszók világkupa-sorozatának újabb állomásán, Szingapúrban is aranyéremmel kezdett. Az Iron Lady 200 méter pillangón 2:07.07 perces eredménnyel diadalmaskodott, mögötte a második helyen Jakabos Zsuzsanna ért célba 41 századmásodperccel lemaradva.

Hosszú Katinka hengerel a sorozatban, a legutóbbi állomáson, Kínában négy aranyérmet nyert, azt megelőzően Japánban hármat és ebből a 400 vegyesen aratott győzelme új világkupacsúcs is egyben.

Világkupacsúccsal söpörte be újabb aranyát Hosszú Katinka

Megállíthatatlan Tokióban is az Iron Lady.

Mindenképp meg kell említeni Szabó Szebasztiánt is, aki 100 méter pillangón 51.28 másodperccel célba érve lett ezüstérmes. Érdekesség, hogy Kínában 51.45-öt úszva első lett, vagyis javított az idején, mégis második helyre szorult ezúttal. Szabó 50 méter gyorson is indult, ott negyedik helyen ért célba.

Az úszók a vk-sorozat ázsiai szakasza a szombatig tartó szingapúri állomással ér véget. Ezt követően világkupa mezőnye pihenőt tart, a második szakasza október 4. és 6. között a budapesti Duna Arénában indul, öt nappal később pedig Berlinben folytatódik.

Kiemelt kép: Lintao Zhang/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!