Szerinte Szilágyi Zoltán nem magától lett olyan, amilyen, neki sem volt könnyű gyerekkora.


Nem haragszom apámra - mondta Szilágyi Liliána a Mindenségit! című podcast adásban, amit a Blikk szemlézett.

A volt úszónő 2022-ben állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy apja - aki korábban az edzője is volt - zaklatta és bántalmazta őt és az édesanyját is. A vallomásában Szilágyi Liliána azt is elmondta, hogy szerinte az apja már akkor is verte az édesanyját, amikor ő terhes volt vele. Az ügy kirobbanása után Szilágyi Zoltán becsületsértés miatt perelte be a lányát.

Liliána a közel háromórás beszélgetésben többek között azt mondta:

Az ifjúsági olimpiai bajnok ezért most azon van, hogy a generációkon átívelő lelki terror nála véget érjen. Szerinte „most jutottunk el odáig, hogy a jelenleg fiatalok jelentik az első generációját azoknak, akik végre ki merik mondani, ha valamiből nem kérnek, ha valami nem tetszik nekik”.

„A nagyapáink is, a szüleink is tűrtek, úgy érezték, nekik ez a sors jutott, nem tudnak azon változtatni. Ma már ez nem így van, egyre többen emelik fel a hangjukat.”

A volt úszónőt a párja, Lengyel Zsombor is elkísérte az interjúra. A kapcsolatukról Liliána azt mondta, hogy gyerekként ismerték meg egymást, és sokáig csak plátói szerelemmel tekintett a két évvel idősebb fiúra - aztán végre beteljesedett a szerelem.

– magyarázta az egykori úszónő.

Azt is elmondta, hogy továbbra is szeretne a bántalmazott sorstársain segíteni, nekik támogatást biztosítani, de nagyon kacérkodik a gondolattal, hogy akárcsak nagymamája, Bara Margit, ő is színészi pályára lép.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!