Mostanra megszűnt az utolsó eljárás is, amelyet Szilágyi Liliána ellen apja indított, miután az úszónő kitálalt a sajtónak. Szilágyi Zoltán korábban két feljelentést is tett.


Az Európa-bajnoki ezüstérmes korábbi úszónő, Szilágyi Liliána 2021 végén bántalmazással vádolta meg egykori olimpikon, ügyvéd édesapját, aki jogi úton próbált elégtételt venni. Mostanra megszűnt az utolsó eljárás is - írja a Blikk.

Szilágyi Zoltán, az édesapa két feljelentést tett a lánya ellen becsületsértés, illetve becsületsértés és kegyeletsértés miatt. A tárgyalásokat addig felfüggesztették, ameddig a rendőrség vizsgálta Liliána kijelentéseit, de a nyomozást decemberben – elévülésre hivatkozva – befejezték, így folytatódhattak az édesapa által indított perek. Az egyik feljelentést Liliána legelső kiállása után tette Szilágyi Zoltán: ebben az ügyben már korábban született egy elsőfokú, megszüntető végzés, mivel Szilágyi Zoltán nem jelent meg az egyik tárgyaláson.

A második eljárást a 27 esztendős sportolónő Kadarkai Endrének adott interjúja miatt indította az édesapa: abban az úszónő többek között arról is beszélt, hogy Szilágyi Zoltán többször tettleg bántalmazta a nagyapját, a vízilabda-legenda Gyarmati Dezsőt, illetve, hogy az apai nagyanyja gyerekként molesztálta őt. Utóbbiról Szilágyi Liliána ügyvédje, Keviczki István erről most azt mondta a Blikknek:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!