Továbbra sem hajlandó érdemi választ adni a kormány arra, hogy miért találkozott a külügyminisztérium helyettes államtitkára a Magyarországra menekült bukott macedón miniszterelnökkel, Nikola Gruevszkivel egy kínai letelepedési kötvényes magánszemély tulajdonában álló lakásban.


A hvg.hu számol be róla, hogy ellenzéki politikusok - az MSZP-s Mesterházy Attila, a DK-s Vadai Ágnes és az LMP-s Demeter Márta - számos írásbeli kérdést fogalmaztak meg az ügyben. Ezek közt van, hogy milyen jogcímen és mire használja a kormány a szóban forgó Margit körúti lakást, milyen kapcsolatban vannak annak kínai tulajdonosaival, és milyen közös dolga volt Joó István helyettes államtitkárnak Gruevszkivel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium válasza minden kérdésre annyi volt, hogy "a Nyugat-Balkánnak nemzetbiztonsági, nemzetstratégiai és nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentősége van Magyarország számára, így semmi különös nincs abban, hogy a KKM kapcsolatban van egy hazánkban tartózkodó személlyel, aki 10 évig hazája miniszterelnöke volt. Ez így volt eddig is és így lesz ezután is." (Kiemelt fotó: Csanádi Márton / 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!