Egy NER-közeli cég megbízásával kapcsolatos az ügy. A Bayer Construct építheti a 2025-ös oszakai világkiállítás magyar pavilonját.


A kormány stratégiai megállapodást kötött a Bayer Construct Építőipari és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársasággal. Az állami közbeszerzéseken rendre sikeres cég építheti meg a 2025. évi világkiállítás magyar pavilonját is Oszakában – írja a 24.hu.

A kormányhoz közel álló Balázs Attila cégével kapcsolatos kormányrendelet a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg. E szerint Orbán Viktor miniszterelnök Lázár János építési miniszter helyett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert bízta meg azzal, hogy azonnal írja alá a megállapodást.

Az oszakai pavilon építésére tavaly ősszel írtak ki hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást, amit az előállt helyzet sürgősségével indokoltak. Végül a becsült ár kétszereséért, nettó 19,9 milliárd forintért építi meg a magyar pavilont a Bayer Consrtuct.

Balázs Attila tavaly a Telexnek azt nyilatkozta: nem érti, miért írják őt le kormánypártinak, de hozzátette: „Sőt, minél többet írnak rólam, annál könnyebb eladni a lakásaimat. Hadd nyomják, a marketing az nekünk jó. Mindig azt mondták, a negatív média is jó média, nem? Csak beszéljenek rólam.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!