A külügyminiszter a XII. Atomexpo Nemzetközi Fórumán vesz részt.


Ma kezdődik az oroszországi Szocsiban 57 ország képviselőinek részvételével a XII. Atomexpo Nemzetközi Fórumot.

A Roszatom közleménye szerint ez az atomenergetikai ipar első számú globális seregszemléje és üzleti fóruma, amely lehetőséget teremt az eszmecserére az iparági vezetők, a politikai döntéshozók és a vállalatvezetők számára.

Az idei fórum kiemelt témája az „Atomtavasz: a fenntartható jövő megteremtése”, ahol megvitatják az atomenergia szerepét és hogy a nukleáris technológiák az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez.

A Blikk információi szerint idén 54 országból 4100-en vannak jelen a rendezvényen. A Roszatom mellett jelen van a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, a WANO és a világcégek képviselői.

A Roszatom közleménye szerint még magyar vállalatok is szerepet játszanak, ugyanis a Ganz gépgyár egyik utódvállalata nagy teljesítményű atomerőművi szivattyúkat, egy másik pedig villanymotorokat gyárt, amelyeket beépítenek a világszerte orosz technológiával megvalósuló új atomerőművekbe.

Az eseményen Szijjártó Péter is részt vesz.

Múlt hétfőn Szamarkandban pontosan áttekintettük a szükséges lépéseket rövid és hosszú távon annak érdekében, hogy az évtized végére már számolhassunk két új paksi blokkal is.

Ami a rövid távot illeti, Szocsiban az Atomexpo rögtön lehetőséget biztosít a számvetésre és az újabb feladatokra”

– írta a külügyminiszter a közösségi oldalán.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!