Korábban már beszámoltunk róla, hogy Szijjártó Péter szombaton a Facebook-oldalán tett közzé egy posztot, amelyben Michael Roth német államtitkár nyilatkozatára reagált. Szijjártó szerint "a német államtitkár ugyanis feltette a régi lemezt és antiszemitizmussal vádolta meg hazánkat". A külügyminiszter posztjában azt üzente Roth-nak: "Tisztelettel kérlek, fejezzed be a magyar emberek méltatlan támadását, és ha javasolhatom: mielőtt legközelebb ilyen súlyos témában megszólalsz, nézz körül saját házatok táján!"

Szijjártó Péter vasárnap délutáni posztjában pedig már arról tájékoztatott, hogy Michael Roth nyilatkozata miatt bekérette Németország budapesti nagykövetét.

"Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkár tegnapi nyilatkozata miatt - melyben antiszemita vádat fogalmazott meg Magyarország kapcsán - holnap délelőttre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Németország budapesti nagykövetét. Mivel én akkor már Kínában leszek, a nagykövetet Magyar Levente miniszterhelyettes fogadja"

- fogalmazott a posztban.

hirdetés


hirdetés