Nagyon eldurvult egy májusi éjszaka a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskolában. A fiatalok játéka szexuális visszaélésbe torkollott, már a rendőrség is nyomoz az ügyben, amiről a hvg.hu számolt be.

Május 6-án éjszaka a lap információi szerint 16 év alatti fiatalok egy bizarr "játékot" játszottak, amely során egymást lefogták, illetve lekötözték és kényszerítést végeztek egymáson, vélhetően rosszul értelemezett poénból, szívatásból, esetleg úgynevezett rendszabályozásból.

Amikor az egyik 9. osztályos fiú volt éppen soron, egy idősebb, 10. évfolyamba járó társa kihasználta a fiú védekezésre képtelen állapotát és szexuális fajtalanságot követett el rajta: análisan zaklatta a kisebbet, egyes információk szerint a kezével, gumikesztyűt húzva, mások szerint valamilyen tárggyal. A kilencedikes fiúnak az volt a szerencséje, hogy bejött a szobába egy szintén tizedikes diák is, aki amint meglátta, mi zajlik ott, azonnal leállította őket, mondván "hagyjátok abba, ez gusztustalan".

A lap egyik forrása szerint az erőszakoskodó diákot kitolták a szobából. Az egyelőre nem derült ki, hogy hányan vettek részt a zaklatásban, illetve hányan voltak jelen és hányan látták.

Az egyik névtelenséget kérő informátor mélyen felháborítónak tartotta, hogy

az illetékesek nem fordultak azonnal a rendőrséghez, hanem megpróbálták házon belül megoldani az esetet.

Fegyelmi eljárásban vizsgálták ki a történteket, erről azonban az iskola nem adott tájékoztatást. A hvg.hu viszont megtudta, hogy többen vehettek részt a kényszerítésben, mert összesen

öt érintett diákot a belső szabályzat, illetve a házirend megsértésére hivatkozva azonnal kirúgtak a középiskolából - köztük a szexuális erőszakot elkövető idősebb diákot is. Áldozata az iskola tanulója maradt, az őt ért traumát az iskolapszichológus segít neki feldolgozni.

Kiderült, hogy bár ő nem jelentette, mi történt vele azon az éjszakán, de mivel híre ment az eldurvult játéknak, a tanári karhoz is eljutottak az információk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>