Két kivételt tesz az újabb módosítás. Akik ezekbe nem esnek bele, azok már csak év végiéig tudják igényelni a támogatást.


Meghosszabbította a kormány az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal, de csak speciális esetekben - írja a bank360.hu. Az elemzésük szerint, ha több módosítás nem lesz, akkor lényegében megszűnik ez a támogatás januártól.

A cikkben emlékeztetnek, hogy a több családtámogatás - például a Babaváró és a csok - határideje is lejár 2022. december 31-én. Egyelőre azonban csak az otthonfelújítási támogatásról szóló rendeletet módosították.

Egyrészt, kimondja, hogy az igénylő támogatásra való jogosultsága a magzat elhalásának vagy halva születésének, vagy a gyermek halálának a támogatási kérelem benyújtását megelőző bekövetkezése esetén is megállapítható, ha igazolják, hogy legkorábban a vállalkozási szerződés megkötésének vagy az első számla kibocsátásának napján a gyermek életben volt, vagy a 12. hetét betöltött várandósság fennállt. Ezekben az esetekben 2023. március 31-ig lehet igényelni a támogatást.

A másik változtatás, hogy amennyiben az otthonfelújítás kizárólagosan vagy részben napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje vonatkozik, akkor a támogatás 2023. március 31-ig igényelhető. Ebben az esetben a beruházás nem napelemre vagy napkollektorra vonatkozó részére csak akkor igényelhető a támogatás, ha arról a számlákat 2022. december 31-ig kiállították.

Ebben pedig már a felújítási munkálatok elkészültét is igazolnia kell a felhasznált, beépített anyagok, berendezések beszerzéséről és a kivitelezési munkadíjról szóló számlákkal.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!