Még húsvéthétfőn mászott fel a Kinder Scout vízesés tetejére Hannah Lowe és szerelme. A 29 éves nő gyakorlott mászó volt, Nagy-Britannia legnagyobb csúcsai közül többet is meghódított már, ám ezen a napon mégis végzeteset hibázott, olvasható a The Sun cikkében.

Az éppen a vizsgáira készülő könyvelő-gyakornok a 18 méter magas sziklákon ült le pár percre beszélgetni barátjával, miközben édesanyja és nővére lent maradtak. Hannah és Adam éppen a közös jövőt tervezték: egy év együttélés után másnap vásárolták volna meg első közös otthonukat.

Miután befejezték a rövid beszélgetést, a lány megpördült, kiment a lába alól a talaj, ahogy megcsúszott.

A kétségbeesett férfi megpróbálta megragadni a nő hátizsákját, de már nem tudta a sziklán tartani szerelmét, Hannah a szakadékba zuhant. Mivel Adam Stanaway szeme elég rossz, nem látta a mélyben a lányt, ezért kiabálni kezdett a lány lent tartózkodó anyjának és testvérének, akik gyorsan fel is másztak a vízesés tetejére.

Ugyan megpróbáltak leereszkedni a szakadékba, de nem jártak sikerrel. Végül a segélyhívás nyomán érkező mentők találták meg a fiatal nő holttestét a mélyben. Hannah Lowe olyan súlyos agysérüléseket szenvedett a lenti szikláknak csapódva, hogy szinte azonnal életét vesztette.

A napokban befejeződött vizsgálat során megállapították, hogy a tragédia kapcsán semmilyen gyanús körülmény nem merült fel, egy szerencsétlen baleset következtében vesztette életét az éppen új életére készülő nő, akiről több videó is látható Instagram-oldalán mászás közben:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

?

Hannah Lowe (@hannahmaryeva_) által megosztott bejegyzés,

Hannah édesanyja elmondta a rendőrségnek, hogy a lánya igazán szeretnivaló ember volt, mindig mosolygott, szerette az életet, barátjával pedig egyszer sem vesztek össze.

A Kinder Downfall vízesés népszerű kirándulócélpont, de egyáltalán nem veszélytelen. A heves szél folyamatosan felhordja a magasba a vizet, amik ettől könnyen csúszósság válhatnak, ahogy ez ebben a videóban is látható: