A hét elejéhez hasonlóan folytatódik a kellemetlen, esős idő. Több helyen lehet zivatar és felhőszakadás is.


Szerdán jellemzően erősen felhős idő várható Magyarországon, főleg késő délutántól egyre nagyobb területen szakadozhat fel a felhőzet, de a nyugati tájakon akár hosszabb időre is kisüthet a nap.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt, az ország középső részén pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt.

Késő délutántól azonban már egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, a Dunántúl jó részén meg is szűnhet a csapadéktevékenység. A Dél-Alföldön néhol megélénkülhet a déli szél, de szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21-27 fok között alakul, késő estére 15-20 fok közé hűl le a levegő.

Az este folyamán átmenetileg nagyobb területen is csökkenhet a felhőzet, de az éjszaka második felében sokfelé alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet.

A légmozgás többnyire gyenge marad, de zivatarok környezetében előfordulhat szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13-17 fok között alakul.

(via met.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!