Május 31-én tartják születésnapi koncertjüket a Budapest Parkban, közös dalt adtak ki egy katalán sztárzenekarral, nyáron pedig újabb tengerentúli turné vár rájuk.


Az idén 15 éves Bohemian Betyars teljesen új vizekre evez, és a kerek évfordulót egy olyan lemezzel ünneplik majd, amin kizárólag különleges és meglepő kollaborációk kapnak helyet. Ennek első előfutára a Fishing on Orfű himnuszaként megjelent Mezítláb volt, amelyet a Platon Karataevvel készítettek, nemrég pedig a katalán La Pegatinával közös megőrülés, a Quatre Grapes látott napvilágot. Közben gőzerővel készülnek születésnapi koncertjükre, valamint a fesztiválszezonra, ami szokásosan feszített menetrend szerint zajlik majd. A zenekar énekes-hegedűsével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

– Lényegében mindannyian ebben a zenekarban nőttetek fel. Milyen érzés visszagondolni az előző 15 évre?

– Nosztalgikus… Tényleg teljesen összeforrt ez az időszak a zenekarral, illetve a felnőtt életünkkel.

Nagyon szerettem ezeket az éveket, szerintem az összes lépcsőfokot végigjártuk, ami egy zenekar esetében felmerülhet. Kibuliztuk magunkat, utcazenéltünk Európa-szerte, évekig együtt is éltünk, szóval mindent kipipálhatunk, ami egy igazán bohém 15 évhez kellhet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!