Vágó Ivett szerint az őrangyalok dolgoztak azon a délutánon. A vezetéstechnikai tréner szerint a balesetet okozó kamionos valószínűleg éppen filmet nézett.


Megszólalt a Blikknek annak a férfinak a várandós párja, aki a Kőröshegyi völgyhídon történt baleset egyik résztvevője volt.

"A párom úgy mesélte, hogy a kollégája vezetett, az öreg járgány pedig alig bírt felvánszorogni a hídra... a közepén jártak, amikor felforrt a hűtővíz. Tudták, hogy nincs nagy baj, kicsit várni kell, félreálltak, lehűtötték a hűtőt, amibe tettek új vizet. Nem is gondoltak arra, hogy baj lehet, percekig mindenki észrevette a bekapcsolt vészvillogót, kikerülte őket. A motor hőfoka már lejjebb ment, a kolléga éppen beült az autóba, hogy beindítsa és lehajtsanak a hídról, amikor megtörtént a baj" - mesélte Vágó Ivett a baleset körülményeiről.

Puszti Lajos úgy emlékezett vissza, hogy az egyik kamion vezetője láthatóan nem az utat, hanem a tájat nézte, ekkor tudatosult benne, hogy nem fog lassítani és nem kerüli ki őket. Vadul integetni és üvelteni kezdett a sofőrnek, ő azonban ezt nem vette észre és letarolta az autójukat, Puszti Lajos is csak az utolsó pillanatban tudott elugrani a kamion elől.

A férfi először oda oda sem mert nézni a roncsra, mert tudta, hogy barátja a vezetőülésben ült, ami megsemmisült a balesetben, végül azonban meglátta, hogy a fejét hátul, onnan mászott ki a totálkárosra tört autóból.

"Tele volt kisebb sebekkel, a párommal együtt a siófoki kórházba vitték őket, de ő csak akkor szólt nekem, amikor az ötórás vizsgálat után mindkettőjükről kimondták, hogy gyakorlatilag ép bőrrel úszták meg ezt a karambolt.

- mondta a kismama.

Csörgő László vezetéstechnikai tréner a baleset videófelvételeit elemezve a Blikknek arról beszélt, hogy mindkét sofőr hibázott. Ő arra tippelne, hogy a kamionos éppen filmet nézett, a személyautó utasai pedig nem helyezték ki féktávolságra az elakadást jelző háromszöget, illetve nem viseltek sárga megkülönböztető mellény sem.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!