Szakemberek szerint csak nagyon kevés vásárló tud ténylegesen jól járni a direkt kedvezményekkel.


Mi is hírt adtunk róla, hogy a kormány az árak letörése érdekében új eszközt vezet be legkésőbb július 1-től: akciók meghirdetésére fogja kötelezni a jelentős árbevétellel rendelkező élelmiszer-kereskedelmi láncokat – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön a kormányinfón. Eszerint az érintett kereskedelmi egységeknek valamennyi kategóriában egy-egy szabadon választott terméket kell az akciót megelőző 30 napban tapasztalt legalacsonyabb árnál legalább tíz százalékkal olcsóbban kínálni. Az akciókra hetente kell kijelölni a termékeket. Az akció nem vonatkozhat árstopos termékre.

A Pénzcentrum információja szerint azonban a kormány nem egyeztetett a kormány a kiskereskedelmi ágazat szereplőivel a kötelező akciózásról.

A források elárulták, hogy a teljes termékszortiment árképzésével gond nélkül kisimítható a kötelező akció, ezért csak nagyon kevés vásárló tud ténylegesen jól járni a direkt kedvezményekkel.

- mondta egy szakértő.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára megerősítette a portálnak, hogy nem történt egyeztetés a szabályozásról a szektor szereplőivel. Szerinte most korai lenne még bármit is mondani.

Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs igazgatója is megerősítette, hogy nem egyeztettek velük sem, a várható hatásokról viszont csak a részletes szabályok ismeretében tudnak majd érdemben nyilatkozni.

Az Aldi azt közölte a portál megkeresésére, hogy a sajtóból értesültek az új akciózási szabálytervezetről. A Lidl Magyarország is arról tájékoztatott, hogy részleteiben akkor tudnak reagálni, ha megismerik a szabályozást, ennek részletei még kidolgozás alatt állnak. A Penny pedig úgy reagált, hogy a kötelező akciókkal kapcsolatos kormányzati határozatról egyelőre csak elvi döntés született, a pontos részletek publikálásáig nem áll módjukban sem nyilatkozni, sem pedig jóslatokba bocsátkozni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!