Vasárnap borult, párás, a 4-500 méternél magasabb helyeken tartósan ködös idő várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

Szitálás több helyen előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csak a Dunántúl északi részén élénkülhet meg a délkeleti szél. Késő estére 0 és +4 fok közé hűl le a levegő.

A következő napokban sem várható számottevő változás, marad a szomorkás, szürke idő, kedden esőkkel tarkítva. Szerdára felmelegedés, és több helyen naposabb idő várható (ekkor a nappali hőmérséklet helyenként elérheti a 12-13 fokot is), ám szenteste napjára visszatér a borús, esős idő.

December 24-én erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében még csak helyenként, majd egyre többfelé eső, zápor valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között várható.

A hóról azonban nem kell teljesen lemondanunk.

hirdetés

Karácsony első és második napján a legtöbb helyen már kellően hideg lesz a légkör ahhoz, hogy a csapadék hó, havas eső formájában hulljon le, erős, helyenként viharos északi széllel érkezik majd a hideg

- írja az Időkép.

Az viszont, hogy lesz-e csapadék és hol már más kérdés, itt azért még vannak bizonytalanságok.


hirdetés