Az anyuka tíz éve küzd daganatos betegségekkel, nem tud munkát vállalni, az édesanyját pedig januárban fogják műteni.


Szenteste előtt egy nappal kerülhet utcára egy pécsi nagymama, lánya és 3 éves unokája, mivel nem tudják kifizetni albérletükben sem a bérleti díjat, sem a rezsit - számolt be róla az RTL Híradó. A tulajdonos csütörtökön mondta fel a szerződésüket.

A 62 éves asszony, a 43 éves lánya és a 3 éves unokája egy kétszobás pécsi albérletben élnek.

A kezelésekre már ráment a lakásuk és a kocsijuk ára is az elmúlt 11 évben, mostanára pedig már egyik napról a másikra élnek.

„Családi pótlék jön 12 700 és a pici lányomnak az édesapja utal 15 ezer forint gyerektartást. Úgyhogy ebből a 27 ezer forintból gazdálkodunk, amiből ugye nem lehet. Meg édesanyám jár el ilyen alkalmi munkákra”

– mondta a beteg anyuka, Kovács Netta. Édesanyját januárban fogják műteni agyi aneurizmával, később pedig Nettának lesz egy operációja. A családnak már több albérletből is el kellett költöznie, mert nem tudták fizetni. Most sem várják a karácsonyt, csütörtökön ugyanis a jelenlegi főbérlő is felmondta a szerződést az asszonnyal, ugyanis egyhavi lakbér- és rezsitartozásuk van.

A nagymama, Ruzsinszki Ibolya azt mondta,

A Híradó megkereste a tulajdonost is, de ő nem akart nyilatkozni. Telefonon annyit mondott, hogy a december 31-éig szóló szerződés hosszabbításáról akkor lehetett volna szó, ha az adósságot rendezik. Azt is hozzátette, hogy felfedezte a nagymama képeit egy szexhirdetéses oldalon, így azonnal döntött és december 15-én 8 napot adott a költözésre.

A 62 éves asszony szerint azonban csak kényszerűségből regisztrált, senkit sem vitt a lakásba, és két hónap után törölte is magát.

Egyelőre csak bízni tudnak abban, hogy valaki hosszútávú segítséget ajánl nekik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!