Másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett két gyerek hétfő délelőtt Pomázon - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Órákon át vizsgálta a rendőrség a baleset körülményeit.

Mint kiderült,

az 5 és 17 éves testvérek, a családi házuk kertjében egy kis házban játszottak, szénport daráltak, amikor az berobbant. A gyerekek megsérültek, mindketten súlyos égési sérülést szenvedtek.

„Szenet daráltak valami elektromos darálóval és akkor berobbant és megégtek és elvitte őket a mentő” – mondta el egy szomszédjuk az ATV Híradójának. A környékbeliek sem a robbanás hangját, sem füstöt nem érzékeltek, csak a rendőrök és a mentők megjelenését vették észre.

Azt még nem tudni, hogy játszottak, és véletlenül robbant be a por, vagy a nagyobbik fiú kísérletezett a robbanásveszélyes anyaggal. A balesetben mindketten megégtek, ellátásukra három mentőautó is érkezett, az egyik egy speciális gyermekmentő.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a fiúk kis kiterjedésű, de másod-, harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek az arcukon és a karjukon. Fájdalomcsillapítót, infúziót kaptak, egy speciális égési kötszert is használtak, és utána kórházba vitték őket.

Az ATV értesülése szerint az ötgyerekes családból az apa és a két testvér volt otthon, a többiek éppen távol voltak. A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének gyanúja miatt indított eljárást.

Fotó: illusztráció