Asztalos Sándor mindezt cáfolta, de letiltotta az interjút, melyben a cáfolatot elmondta. Más is panaszkodott arra, hogy fenyegetést kapott a falu vezetőjétől.


Mi is megírtuk, hogy Asztalos Sándor, Jánd község polgármestere a választási kampányra időzítve a felu határában lévő üdvözlőtáblát egy „No Migration, No Gender, No War!” feliratú táblára cseréltette ki, amely jelszó pontosan megegyezik a Fidesz egyik jelmondatával. Indoklásként az ATV híradónak akkor azt mondta, hogy szerinte ennél frappánsabban nem lehet megfogalmazni korunk kihívásait.

Annak ellenére, hogy a falu első embere szerint náluk még az ellenzék is Fideszes, nem mindenki értett egyet a három mondattal. Ugyancsak az ATV számolt be arról, hogy nem sokkal később Adorján Béla, a Jobbik-Konzervatívok megyei önkormányzati képviselője lecserélte a jelszóhármast az

szövegre.

Ez azonban most a polgármesternek nem tetszett annak ellenére, hogy az odalátogató Orbán szerint az utóbbi három fogalom ugyanazt jelenti, mint amit Asztalos eredetileg kitett. A miniszterelnök szerint ugyanis az otthon az azt jelenti, hogy nem akarunk migránsokat, a hit pedig azt jelenti, hogy no gender. Az utolsó jelszópáros, tehát az eredeti no war és a béke volt a legkönnyebben megfejthető a kormányfő szerint.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!