Elkészült az igazságügyi orvosszakértői vélemény a Bujákon megvert miskolci nő sérüléseiről - írja az Index. Orosz Bernadettet tavaly novemberben a felismerhetetlenségig összeverte az akkori párja. A férfi viszont nem ekkor bántalmazta őt először.

A lap információi szerint a hivatalos iratokból kiderül, hogy a szakértő a másik két korábbi bántalmazásból származó sérüléseket is vizsgálta.

Az igazságügyi szakértő ugyanakkor személyesen egyszer sem vizsgálta meg Orosz Bernadettet, kizárólag a korábbi ambuláns lapokból és zárójelentésekből dolgozott.

Az igazságügyi orvosszakértő külön-külön elemezte a három bántalmazást, és arra jutott, hogy a legbrutálisabb az utolsó eset volt - írja az Index. Orosz Bernadett ezután töltötte fel a Facebook-oldalára a bántalmazás után készült fotókat magáról, melyeken gyakorlatilag fel sem lehet ismerni őt.

A szakértő ugyanakkor úgy véli, hogy "az orrcsont és az orrsövény törésének gyógytartalma nyolc napon túli, de ezek a sérülések közvetlenül és közvetetten sem tekinthetők életveszélyesnek". A hivatalos iratból emellett pedig az is kiderül, hogy "olyan jellegzetes sérülést, amely a nyak erőteljes megragadására vagy fojtogatására utalna, nem tartalmaz" az orvosi dokumentáció.

hirdetés

A szakértő szerint az csak "a véletlennek köszönhető ", hogy  az arckoponya csontjain további nyolc napon túli sérülések nem keletkeztek.

Az orvosszakértői véleményből szerint "maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás nem állapítható meg". 

Orosz Bernadett az Indexnek ugyanakkor korábban arról beszélt, hogy bár begyógyult az orrsövénye és az orrcsontja is, viszont a bántalmazás óta nem kap rendesen levegőt az orrán.

A brutális veréssel vádolt férfi egyébként nemrég interjút adott a Borsnak, amiben azt állítja, "filmszakadása" volt és nem emlékszik a támadásra, amit elkövetett. Orosz Bernadett szerint viszont kizárt, hogy a támadója ne emlékezzen a verésekre.



hirdetés