Soha nem néztem, de most, hogy főigazgató vagyok, látom, hogy mindenkit az érdekel, mennyi a fizetése. Én életemben nem néztem meg, hogy mennyi a fizetésem, amikor nem volt egyéb jövedelmem, akkor sem figyeltem, mennyit keresek

- mondta a székesfehérvári Szent György Kórház főigazgatója a szekesfehervar.hu-nak adott portréinterjújában.

Bucsi László hozzátette, ő tette inkább a dolgát.

Szerettem a szakmámat, és mindig az ügy érdekelt. Az ügy szolgálata, amivel aztán járt pénz, jó fizetés, érmek és elismerések.

A kórházigazgató szerint a mostani fiatal orvosok - tisztelet a kivételnek - nem ilyenek, mert "lejár a munkaidejük, és szaladnak tovább".

Mi azt tanultuk, hogy addig maradunk, amíg el nem végeztük a munkánkat. Annak idején, a klinikán, este hét-nyolc előtt nem mentünk haza soha. Ma a fiatalok azt mondják, hogy ettől eddig van a munkaidejük. Lehet, hogy jogosan, lehet, hogy igazuk van. De én mégis azt mondom, hogy nincs igazuk, mert ezt a munkát, a betegek szolgálatát nem lehet időintervallumhoz kötni, ezt csinálni kell folyamatosan!

Bucsi László beszélt arról is, hogy Angliában tanult és gyógyított, és marasztalták is, ő mégis hazajött, hogy a magyar betegeket szolgálhassa:

Marasztaltak Ostwestryben, ezért felhívtam Vízkelety professzort: elmondtam neki, hogy ajánlatot kaptam, és kérdeztem, mit szól hozzá. Azt válaszolta, hogy rám itthon van szükség, jöjjek haza. Tartoztam neki annyival, hogy hazajövök. Talán ezért is kaptam a klinikán egy tizenhárom ágyas osztályt, majd miután megszereztem a PhD-t, a legfiatalabbként lettem egyetemi docens a Semmelweis Egyetemen. Ezt mind annak köszönhetem, hogy hazajöttem, és a magyar betegeket szolgáltam.

Kapcsolódó

Székesfehérvári kórházigazgató: Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumok három műszakban dolgozzanak

Bucsi László úgy döntött, hogy a minisztérium utasítása ellenére konkrét számokat árul el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!