A wimbledoni tenisztorna nyolcszoros győztese, Roger Federer három játszmában győzött a francia Richard Gasquet ellen, és ezzel bejutott a harmadik fordulóba.

A 39 éves Federer 1975 óta a legidősebb férfi játékos, aki eljut a harmadik körig, akkor Ken Rosewall 40 évesen vette sikerrel az első két akadályt. Gasquet utoljára 2011-ben tudott nyerni a svájci klasszis ellen a római versenyen, azóta tizenegyszer találkoztak, és mindannyiszor Federer volt a jobb.

A mostani meccsen az első játszma rövidítésben dőlt el, ahol Federer 6-1-re elhúzott, majd Gasquet kettős hibája után bezsebelte a szettet. A második játszma legszebb pontja Gasquet-é volt, aki Federer fej fölött megütött labdájára egy csodás fonákkal reagált, de a franciának csak felvillanásai volt, mert Federer mindössze egy játékot veszített ebben a felvonásban.

One hundred and two miles per hour.

From a Roger Federer overhead.

It can only be a @richardgasquet1 backhand ????#Wimbledon pic.twitter.com/9X5v7KUOXI

- Wimbledon (@Wimbledon) July 1, 2021

A harmadik játszmában Federer 3:3-nál vette el Gasquet adogatását, majd 5:3-nál az ötvenedik nyerőjével, egy ásszal zárta le a meccset.

That was a lot of fun ????

Centre Court are treated to fine displays from both players as @rogerfederer beats Richard Gasquet 7-6(1), 6-1, 6-4#Wimbledon pic.twitter.com/EeQQVDjuOq

- Wimbledon (@Wimbledon) July 1, 2021

Federer ezzel 19-2-re javította a mérlegét Gasquet ellen, és a következő körben a 29. kiemelt brit Cameron Norrie következik számára, akivel még egyszer sem találkozott.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!