A kegyelmi botrányban érintett fideszes politikus neve és szavai 2018 óta szerepelnek egy XVI. kerületi szobron.


A XVI. kerületi képviselő-testület egyhangúlag, vagyis a fideszes képviselőkkel együtt támogatta Hollai Gábor azon javaslatát, hogy Balog Zoltán nevét és a tőle származó idézetet távolítsák el a Reformátorok teréről. A Momentum önkormányzati képviselője a Facebookon számolt be a sikerről. Posztjából kiderül, hogy a XVI. kerület legjobban látogatott közösségi terének egyik szobrán 2018 óta szerepel a kegyelmi botrány kirobbantásában érintett Balog Zoltán neve és egy tőle származó idézet is.

„A Momentum kerületi szervezete már 2018-ban is tiltakozott az ellen, hogy egy regnáló miniszter szavait kőbe véssék. Az idő (sajnos) minket igazolt. Ezért Tompos Mártonnal, a Momentum alelnökével közösen leragasztottuk a szoborcsoport közepén lévő Balog-idézetet, majd nyílt levélben szólítottuk fel a polgármestert, hogy szedesse le ezt a szégyenfoltot a térről.

A képviselő-testület elé is beterjesztettem az ügyet. Sajnos a polgármester mosta kezeit, nem vállalt felelősséget azért, hogy hat évvel korábban felkerült Balog Zoltán idézete a Reformátorok terére. Megpróbálja Szatmáry Kristófra és a szobrot készítő művészre tolni a felelősséget...

Viszont a képviselő-testület egyhangúan, ellenszavazat nélkül felkérte a polgármestert, hogy az indítványomat továbbítsa a Reformátok terét építtető Alapítványnak.

Egy Munkacsoport létrehozását javasoltam, amiben a polgármester, a képviselő-testület frakcióinak képviselői, valamint a kerületi lelkészek foglalnának helyet. Ennek a Munkacsoportnak két fontos célja lenne:

1. A Reformátorok terén lévő emlékműről Balog Zoltán idézete lekerüljön

2. A téren lévő emlékműre a Bizottság javasoljon egy konszenzusos idézetet, ami felváltaná a korábbit.”

A teljes posztot itt lehet elolvasni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!