Több mint százmillió forintos zsarolt ki egy nyolcfős banda egy budapesti férfitől. A BRFK tájékoztatása szerint a feltételezett elkövetők 2017. évtől kezdődően a 64 éves férfi bizalmába férkőztek, majd beköltöztek a lakásába és módszeresen fenyegették és lehúzták.


A bűncselekmény-sorozat elején főleg szóbeli fenyegetéssel zsarolták a férfit; később pedig különféle sztorikkal csaltak ki tőle pénzt. Legtöbbször állítólagos műtétekre, orvosi beavatkozásokra kértek készpénzt, de volt olyan is, hogy azt mondták, hogy a sértett ismerőse balesetet szenvedett és azonnal szüksége van segítségre. Máskor pedig védelmi pénzt kértek nemlétező fenyegetésekre hivatkozva.

Az elkövetők a férfi bizalmába férkőzve először kölcsönöket csaltak ki, majd a banda női tagjaival csábították el, amivel ezután többször milliós nagyságrendű összegekkel megzsarolták. Az egyik nő szerelmet színlelve verte át a férfit, sőt még azt is elhitette vele, hogy közös gyermeküket várja.

Utolsó alkalommal, tavaly május 18-án, az egyik fővárosi kórház előtt azért adott át a lehúzott férfi százezreket a két nőnek, mert egy állítólagos terhességi komplikáció miatti sürgős orvosi kezelést ki kellett fizetni az "álorvosnak". A helyszínen nemcsak az áldozat volt jelen, de az újpesti rendőrök is, akik a pénzátadást követően elfogták a 25 éves B. Alexandra fóti és 36 éves R. Brigitta nyírbátori lakosokat. Még aznap délután egy XV. kerületi családi házban pedig lekapcsolták a 34 éves N. Szabolcs budapesti lakost.

Az újpesti rendőrök N. Szabolcsot kétrendbeli zsarolással, zaklatással és csalással gyanúsították meg. B. Alexandrát pedig háromrendbeli csalás és sikkasztás miatt vonták felelősségre, és el is rendelték a letartóztatásukat. Harmadik társukat, R. Brigittát csalás miatt hallgatták ki.

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőkkel kapcsolatba hozható további személyeket, akik egymást jól ismerték. Az 50 éves B. Ferencet és a 34 éves K. Tímeát kétrendbeli zsarolás bűntett, az 52 éves V. Róbertet, az 51 éves S. Annát és 20 éves H. Dzsenifert pedig csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az újpesti nyomozók lezárták a nyomozást és vádemelési javaslattal továbbították az ügyészség felé.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!