A bíróságon harcolnak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész második kerületi, száz négyzetméteres lakásáért. Bács Kati soha nem tudta elfogadni az édesapjánál negyven évvel fiatalabb Edinát.


Több mint négy év telt el Bács Ferenc halála után, azonban özvegye, Edina, illetve egyetlen gyermeke, Kati a mai napig nem tudtak megegyezni egymással az örökséggel kapcsolatban - írja a Blikk.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész éppen ma lenne 87 éves, ennek kapcsán kereste meg a lap Bács Ferenc egykori kollégáját.

- mesélte az elkeserító helyzetről.

Az ismerős szerint az örökség legértékesebb része is a per tárgyát képezi: a színész második kerületi, száz négyzetméteres lakása, amely több mint százmillió forintot is érhet, mivel a Kurucles környékén milliós négyzetméteráraktól lehet jelenleg lakást vásárolni.

A két nő kapcsolata sosem volt felhőtlen: Kati soha nem fogadta el az édesapjánál negyven évvel fiatalabb Edinát, aki rajongóból lett a színészművész felesége. A kapcsolat annyira rossz volt köztük, hogy emiatt Bács Ferenc és lánya több mint tíz éven keresztül nem beszélt egymással, Edinával pedig házassági szerződést írtak alá, ezzel kizárva Katit az örökségből. A köteles rész azonban így is megilleti Bács Ferenc lányát, ezért zajlik a per a bíróságon.

A lap által megkeresett jogi szakértő szerint abban az esetben zárható ki az egyenes ági leszármazott teljesen az örökségből, ha "az örökhagyó hivatalos formában, a végrendeletében kitagadja az illetőt". Manapság pedig már az is kitagadási oknak számít, ha a leszármazott nem tartotta a kapcsolatot az örökhagyóval. Dr. Hyross Virág ehhez azt is hozzátette, hogy amennyiben az örökhagyó még az életében rendelkezett arról, hogy ajándékozási szerződés útján a házastársának a tulajdonába kerüljön az ingatlana, akkor hagyatéki eljárásra sincsen szükség.

A Blikk kereste Bács Katit a témában, ő azonban nem akart nyilatkozni.

"Mielőtt elvette Edinát, évekig jóban voltunk velük. Hetente látogattak meg minket az otthonomban, ahol a fiammal éltem, együtt ebédeltünk, közös programokat csináltunk.

- mesélte korábban Bács Ferenc lánya a Best magazinnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!