Korábban, kedden másodjára is nagy többséggel utasították el Theresa May kormányfő feltételrendszerről szóló megállapodását.


312-308 arányban a brit alsóházi képviselők megszavazták azt a módosító indítványt, ami alapján bármilyen körülmények között elutasítják a rendezetlen formában, megállapodás nélkül történő brexitet, írja az Index.

Ez volt az első módosító indítvány, amiről szerda este szavaztak, mielőtt a kormány által előterjesztett javaslatról is döntenének. A mostani döntés ugyan jogilag nem kötelező érvényű, de a brit alsóház többségének véleményét tükrözi.

A szerdai szavazás előtt, kedden a brit alsóház másodszor is nagy többséggel, 242 igen, 391 nem mellett utasította el Theresa May kormányfő brexit-feltételrendszerről szóló megállapodását. Januárban az első szavazáson 230 fős, most 149 fős többséggel utasították el a megállapodást.

May már korábban előrevetítette, hogy ha elutasítják a rendezetlen kilépést, csütörtökön jönne egy újabb döntés, ezúttal arról, hogy a brit képviselők el akarják-e halasztani a kilépés eredeti, március 29-i dátumát. Ebben az esetben a brit kormánynak erről kellene tárgyalnia az EU-val, ezt ugyanis a 27 tagországnak is jóvá kellene hagynia.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!