Elkezdődött a kampány az idei Európai Parlamenti választásra, amit Magyarországon május 26-án tartanak.

A pártok már elkezdték gyűjteni a támogató aláírásokat.

A Momentum aktivistái is kitelepültek aláírásokat gyűjteni, többek közt Pécsen is. Először szombaton lépett oda az aktivistákhoz egy férfi, aki úgy tett, mintha aláírna, ám egy tollvonással áthúzta az egész ívet.

Az ív áthúzva a rajta lévő aláírásokkal együtt érvénytelenné vált.

Nemes Balázs, momentumos politikus azt írta, hogy annyira meglepődtek a párt aktivistái, hogy nem is tudtak reagálni, így az idős ember nyugodtan továbbállhatott.

A Momentum Mozgalom a Facebook-oldalán is közzétette a történteket, ezt írták:

"Pécsett egy idős úr ma úgy gondolta, hogy jó ötlet áthúzni egy ívünket, kukázva ezzel a rajta szereplő aláírásokat. Ez nem csak, hogy nem szép dolog, törvénytelen is."

Nemes Balázs - Momentum

? Nem normális, ha az ember már aláírást sem gyűjthet úgy, hogy ne érje atrocitás az utcán. ?? Egy idős úr ma úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz áthúzni egy ívünket keresztbe, 5 aláírást kukázva...

Az idős ember másodszor is próbálkozott, Nemes Balázs a Facebook-oldalán posztolta, hogy a férfinek csupán egy üres ívet sikerült áthúznia. A párt feljelentést tesz.

Nemes Balázs - Momentum

? Olyan országban szeretnék élni, ahol senkit nem érhet megtorlás a véleménye miatt. ?? Ha te is, akkor egy aláírással most kifejezheted magad. Pécsett a vásárban vasárnap reggel, vagy az Árkád...