"A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam" - idézi Szájer József közleményét a HVG.

Szájer a közleménye szerint a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték. Elmondása szerint felajánlotta a rendőrségnek, hogy készüljön hivatalos drogteszt, de végül nem tesztelték.

"A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom." - írja közleményében.

Szájer hozzátette:

hirdetés

"Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre."

Ma írt arról két belga lap is, hogy az Európai Parlament egyik képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel.

A Brussels Times szerint a rendőrség pénteken éjszaka csapott le egy szexpartira Brüsszelben. Az orgián 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata, és egy európai parlamenti képviselő is, aki ezután lemondott. A helyszínen drogokat is találtak.

A képviselő a beszámolók szerint az ereszcsatornán próbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták.

Szájer József múlt vasárnap mondott le európai parlamenti mandátumáról. A képviselő akkor úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

Harminc éve szolgálja Magyarországot hivatásos politikusként, túlnyomó részében az európai terepen dolgozott. Feladatait igyekezett lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választói érdekeit képviselni - tette hozzá.


hirdetés