Nemrég ugyanis kiderült, hogy sokan ezzel a gyógyszerrel adják le a súlyfeleslegüket, így a cukorbetegnek nem jut belőle a gyógyszertárakban.


Ahogy arról mi is beszámoltunk, hiánycikk lett egy 2-es típusú cukorbetegség kezelésére való gyógyszer, amihez az is hozzájárult, hogy sokan nem az eredeti céljára használják. Tatár Csilla hívta fel a figyelmet arra egy Instagram-posztjában, hogy akadnak olyanok, akik azért íratják fel az orvosukkal ezt az injekciót, mert ezzel akarnak lefogyni.

A téma szóba került az RTL Reggeli című műsorában is, amelyben Tatár Csilla elmondta: bár nem jellemző rá, hogy indulatból cselekedne, most nem tudta magát visszafogni, ezért írta meg gondolatait. Az ő rokonságában is van 2-es típusú cukorbeteg, akinek ki szokta váltani a gyógyszerét. Most pedig azzal kellett szembesülnie, hogy a sokadik helyen sem jut hozzá – a rokona számára életmentő – gyógyszerhez.

A műsorvezető szerint sokan egy ismerőstől hallottak a szerről, amit aztán meg akarnak szerezni. Ezzel magukat is veszélyeztethetik, pusztán azért, hogy gyorsabban fogyjanak.

A téma kapcsán Szabó Zsófi elmesélte, hogy tőle is megkérdezték már, hogy ő is ezzel a gyógyszerrel fogyott-e le.

- mondta el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!