A dél-afrikai parasportoló 2013-ban lőtte le otthonukban Reeva Steenkampot. A férfi közel 11 évet töltött börtönben.


Januárban feltételesen szabadlábra helyezhetik Oscar Pistoriust, írja a BBC. A dél-afrikai parasportoló még 2013-ban, Valentin-napon lőtte le otthonukban modell barátnőjét, Reeva Steenakmpot. A most 37 éves Pistoriust 2016-ban egy dél-afrikai bíróság 13 év börtönbüntetésre ítélte.

Pistoriust január 5-én engedhetik ki a börtönből. Ezt követően terápiás foglalkozásokon kell majd részt vennie a hatóságok felügyelete mellett, derül ki a helyi büntetés-végrehajtási minisztérium pénteki közleményéből.

A meggyilkolt nő édesanyja nem ellenezte az egykori parasportoló szabadlábra helyezését, de nincs meggyőzve arról, hogy a börtönben sikeresen kezelték Pistorius „jelentős dühproblémáit”, ezért „aggódik minden olyan nő biztonságáért”, aki ezután kapcsolatba kerül vele.

A mostani volt Pistorius második feltételes szabadlábra helyezési meghallgatása kevesebb mint egy éven belül. Az első feltételes szabadlábra helyezési kérelmét márciusban elutasították, mert nem töltötte ki a minimális büntetési időszakot. Ezt később a dél-afrikai alkotmánybíróság tévedésnek minősítette, ami végül a pénteki feltételes szabadlábra helyezési meghallgatáshoz vezetett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!