Szabadon engedhetik „Bróker Marcsit”, azaz D. Sándornét három év előzetes letartóztatás után. A nőt az ügyészség azzal vádolja, hogy több száz embert megtévesztett, befektetést ígért nekik, és legalább 12 milliárd forintot gyűjtött be tőlük, ám valójában egy pénzügyi piramist építgetett. A Kun-Mediator betétgyűjtő vállalkozás összesen akár 1500 embert is átverhetett, 100 ezer és több száz millió forint közötti értékben - írja az Index.

Az ügyben nem született még ítélet, a 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás pere sokáig húzódik még, hiszen 234 tanút hallgattak meg, valamint a nyomozás során is 500 tanúvallomást rögzítettek.

Ha a vád nem súlyos, élet elleni bűncselekmény, akkor három évnél tovább senki sem tartható előzetesben. Bróker Marcsi büntetése maximum tíz év lehet, de egyáltalán nem biztos, hogy ennyit fog kapni, valamint az előzetesben töltött éveket is be fogják számítani.

A Népszava szerint ügyészi indítvány egyelőre nem érkezett a szabadlábra helyezés ellen, „a korábbi házi őrizettel, sem az egykori lakhelyelhagyási tilalommal sem kell számolnia, de még csak elektronikus nyomkövető eszközt sem kell viselnie.”

hirdetés

Még december 16-ig érkezhet ügyészi indítvány, erre van is esély, de elsőfokú ítélet a károsultak ügyvédje szerint legkorábban 2020 közepén várható.

Korábban a Bors azt írta: a nő saját magát adta fel Belize-ben, ahol a törvény elől menekülve húzta meg magát, jónéhány más magyarral együtt. A bulvárlapnak információkat adó illető szó szerint azt állította: "Marcsi a pénztelenséget megelégelve feladta magát. Igen, besétált a rendőrségre, akkor tartóztatták le."

A 12 milliárdos kár jelentős része már elúszott, soha nem térül meg, csak kisebb részét tudták zár alá venni a kicsalt összegnek.