A 20 éves lengyel Swiatek bő 15 hónappal a Roland Garros megnyerése után esélyessé vált arra, hogy bejusson pályafutása második Grand Slam-döntőjébe. A legjobb nyolc között kiélezett, háromórás mérkőzésen 4:6, 7:6, 6:3-ra verte Kanepit.

Őrült meccs volt, ellenfelem nagyon jól játszott

- nyilatkozta a meccset követően.

Kapcsolódó

Mégsem tilos az eltűnt világelsővel kapcsolatos pólóban teniszmeccsre menni

A szervezők megijedtek, de a tiltás csak még nagyobb felháborodást váltott ki.

"Talán nem ez volt a tenisz történetének legszebb párharca, hiszen mindkét játékos sokat hibázott, de nem szabad elfelejteni, hogy a teniszezők több mint három órán keresztül harcoltak egymással a gyilkos hőségben" - írta a Sport.pl portál.

Az elődöntőben Swiatek ellenfele az amerikai Danielle Collins lesz, aki 7:5, 6:1-re verte Alize Cornet-t. A francia játékos 63. Grand Slam-tornáján először jutott be a legjobb legjobb nyolc közé.

Collins három éve is elődöntőt vívott az Australian Openen, akkor a cseh Petra Kvitová búcsúztatta.

A férfiaknál a 2019-ben ATP-világbajnok Sztefanosz Cicipasz úgy jutott tovább, hogy bréklabdát sem kellett hárítania az olasz Jannik Sinner ellen. A görög kiválóságot az sem zavarta meg, hogy a kánikula miatt menet közben becsukták a Rod Laver Aréna tetejét, ami miatt 17 percig állt a játék.

A tavaly a Roland Garroson döntős Cicipasz a harmadik melbourne-i elődöntőjére készülhet.

Australian Open, negyeddöntő

Nők
Swiatek (lengyel, 7.) - Kanepi (észt) 4:6, 7:6 (7-2), 6:3
Collins (amerikai, 27.) - Cornet (francia) 7:5, 6:1

Az elődöntő párosítása:
Barty (ausztrál, 1.) - Keys (amerikai)
Swiatek - Collins

Férfiak
Cicipasz (görög, 4.) - Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:4, 6:2

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!