Azok után, hogy Stan Wawrinka elbúcsúztatta az amerikai nyílt teniszbajnokság címvédőjét, a szerb Novak Djokovicsot, női egyesben a 13. helyen kiemelt Belinda Bencic két játszmában legyőzte a világelső japán Oszaka Naomit.


Back in the QF! ????@BelindaBencic defeats World No. 1 Osaka 7-5, 6-4 to reach the QF stage in Flushing Meadows for the first time since 2014…#USOpen pic.twitter.com/U77E34blRi

- US Open Tennis (@usopen) 2019. szeptember 2.

Érdekesség, hogy ez volt a két játékos idei harmadik egymás elleni összecsapása, mindannyiszor a svájci teniszező győzött. Bencic pályafutása során másodszor játszhat negyeddöntőt Grand Slam-tornán, öt évvel ezelőtt ugyancsak a US Openen jutott be a legjobb nyolc közé.

Nagyon izgatottan mentem fel a pályára. Úgy gondolom, hogy a kihívás nem lehet annál nagyobb, mint amikor Naomival játszom. Nagyszerű játékos, tavaly megnyerte az US Opent, tehát csak a legjobb játékommal lehetett ellene esélyem. Elégedett vagyok magammal, és azzal, ahogy kezeltem az idegeim

- nyilatkozta Bencic.

A svájci teniszező következő ellenfele a horvát Donna Vekic lesz, aki 6:7, 7:5, 6:3-ra győzött a német Julia Görges ellen.

"Belinda nagyon jó barátom, gyakran edzünk együtt, nagyon jól ismerjük egymás játékát, így biztosan kemény mérkőzés lesz" - mondta Vekic, aki két vereség után az idei Roland Garros 3. fordulójában 6:4, 6:1-re legyőzte riválisát.

US Open

női egyes, nyolcaddöntő:
Bencic (svájci, 13.) - Oszaka (japán, 1.) 7:5, 6:4
Vekic (horvát, 23.) - Görges (német, 26.) 6:7 (5-7), 7:5, 6:3

Kiemelt fotó: Kena Betancur / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!