A kormány fogyasztóvédelmi eljárást indít, és ennek keretében a lehető legszigorúbb bírság kiszabását javasolja a hatóságoknak a Wizz Air szerdán törölt Brüsszel-Budapest járata ügyében - közölte a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI közleménye szerint.

Már korábban is voltak hasonló esetek,

akkor is komoly büntetést kértek a légitársaságra. A Wizz Air-nél már megtapasztalták az utazók, hogy sem információt nem kaptak, sem ellátást a várakozás idejére, vagy csomagjaik egy része nem érkezett meg velük együtt. Emiatt egyszer már kaptak büntetést (első fokon tizenötmillió forintos bírságot), egy másik eset miatt épp folyik az eljárás, és a legutóbbi eset miatt most indítanak majd vizsgálatot - írta az Index.

Szerda este több magyar utas nem tudott hazajutni a járata törlése miatt, és megoldást sem kínált nekik a fapados légitársaság. A Wizz Air azután közölte, hogy nem indul a gépe Budapestre, miután Ferihegyen néhány órán át nem tudták az érkező gépeket fogadni.

A gépre várakozó Cseh Katalin EP-képviselő a Facebookon azt írta, hogy a légitársaság

"több, mint három óra várakoztatás után törölte a Budapestre tartó járatunkat, de ráadásul egy árva szó, egy minimális segítségnyújtás nélkül ott hagytak több száz embert éjfélkor a várostól egy órára lévő reptéren".

A Momentumos képviselővel volt két másik politikustársa is, Donáth Anna és Berg Dániel. Leírása szerint egyetlen Wizz Air kapcsolattartót sem lehetett elérni, a reptéren még szolgálatban lévő reptéri vezető sem tudott segíteni. Legkorábban szombatra kaphattak volna jegyet, szállást az éjszakára nem tudtak biztosítani nekik, és az egy órányira lévő városba való bejutásban sem volt segítség.

A beszámolójában leírta, hogy az ott hagyott utasok között volt súlyos beteg, volt keresek székes, volt diáklány, akinek már csak pár ezer forintja volt az utazás végére. "Meg persze három Momentumos politikust, akik nem fogják ennyiben hagyni azt, hogy a Wizzair ennyire méltatlanul, embertelenül és nem utolsó sorban törvénysértő módon bánik az utasaival!" - írta. "Úgy érzem, nemsokára a gyakorlatban is letesztelhetem a légi utasok jogait védő uniós szabályozást."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>