Fotónaptárt készítettek magukról a tűzoltók, hogy annak árából egy beteg kislányt támogassanak. A dunaújvárosi tűzoltóparancsnoknak, Orosz Csabának tavaly jutott először eszébe az ötlet, akkor több százezer forint gyűlt össze egy rákos kislánynak. Most Móna Letícia gyógykezelésére fordítanák az adományt.


A 4 éves gyerek agyvérzést kapott születése után, idegrendszeri károsodása van, nem tud járni, beszélni, ülni, állni, de még kúszni sem. Édesanyja egy speciális gyógytornára szeretné járatni Letíciát, de nincs rá pénzünk.

Az édesanya elmondta: Letícia a 27. hétre született, és majdnem teljesen meg is vakult, de ezen legalább segített egy műtét.

A gyermek segítése kapcsán Orosz Csaba hangsúlyozta: ez a naptár sem a tűzoltók magamutogatásáról szól, és bevallotta, hogy a fotózkodó lánglovagoknak voltak kétségeik és félelmeik a fogadtatást illetően. De nem visszakoztak, sőt: még kisállatokat is a kezükbe kaptak, hogy még mutatósabbak legyenek a fényképek.

A tervek szerint a tűzoltók már január elején elutalják a Letícia kezelését végző intézménynek a naptárakból befolyó összeget.

Az RTL Klub riportja:

Nemcsak nálunk szokás tűzoltónaptárral jótékonykodni, például Ausztráliában is történt ilyen nemrégiben.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!