Az államfőjelölt friss vagyonbevallása szerint a különféle megtakarítások mellett szegedi és budapesti lakásban, szántóban, üdölőtanyában és üdülőben van tulajdonrésze.


Sulyok Tamás Alkotmánybíróság elnök a pozíciója miatt évente köteles vagyonnyilatkozatot tenni. A legfrissebb, idei dokumentuma szerint öt ingatlanja és 65 millió forintnyi megtakarítása van - írja a Telex.

A köztársasági elnöknek jelölt 67 éves jogász bevallása szerint négy ingatlan felének a tulajdonosa. Van egy 45 és egy 117 négyzetméteres szegedi társasházi lakás, egy 3223 négyzetméteres domaszéki szántó, rajta egy 60 négyzetméteres üdülőtanya, egy 90 négyzetméteres balatonkenesei családi házas üdülő fele, és 1223/10000-ed részben tulajdonos egy 72 négyzetméteres II. kerületi budapesti lakásban.

Értékpapírral is rendelkezik, többféle formában van megtakarítása, állampapírban, a nyugdíj-előtakarékossági számlán és kötvényben, összesen 65 millió forintnyi összeggel rendelkezik.

Tartozása nincs, de 8 millió forintos hitelintézeti számlakövetelés áll fenn vele szemben.

A jelenlegi Alkotmánybírósági munkája mellett és ügyvédi irodában is dolgozik, ahol a bevallása szerint 3. jövedelmi kategóriában van (bruttó 500 001 és 1 millió forint közötti összeget keres havonta).


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!