Az államfő még egy közös ismerősük üdvözletét is átadta a halálos betegséggel küzdő alkotmányjogásznak. Sulyok mérlegelni fogja Karsai kérését.


Szerda délelőtt különleges látogatás történt Karsai Dániel otthonában: Sulyok Tamás köztársasági elnök személyesen kereste fel az ALS-ben (amiotrófiás laterálszklerózisban, a központi idegrendszert érintő gyógyíthatatlan megbetegedésben) szenvedő alkotmányjogászt, aki az eutanázia legalizálásáért küzd. A találkozó tényét Márkovics Ákos, Karsai ápolója erősítette meg a Magyar Hangnak, aki szintén jelen volt az eseményen.

„Dani nagyon örült a találkozásnak, megtisztelőnek tartotta, hogy az államfő otthonában látogatta meg, aki ráadásul egy régi ismerőse üdvözletét is átadta” – tette hozzá Márkovics.

Karsai Dániel nemrégiben kegyelmi kérvénnyel fordult Sulyokhoz, amelyben azt kérte az államfőtől, hogy nyilatkozzon arról, kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan betegeknek elkerülni az elviselhetetlen fizikai és mentális szenvedést. Januárban Novák Katalin volt köztársasági elnök is fogadta Karsait, de az akkori ígéretes párbeszédet a közéleti események elsodorták.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!