Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben azt írja, Heinz-Christian Strache politikai pályafutásának befellegzett. A publicista szerint megérdemli a sorsát.


Ostoba volt, elővigyázatlan, naiv, hülye.

Szerinte csak egy igazi "amatőrt, politikai hülyegyereket" tud úgy behálózni a titkosszolgálat, mint a szabadságpárti poltikust Ibizán. Hiszen biztos, hogy a néhai Jörg Haiderrel ellentétben, Strache

egy titkosszolgálati akció áldozata lett. (…) Az egésznek az a lényege, hogy kellett egy orosz szál a buliba, mert most az oroszok lettek kinevezve patás ördögnek. (…) És persze elindult az oroszok elleni hollywoodi és sajtóbéli hajtóvadászat, sok-sok titkosszolgálati munkával.

A Strache-botrány semmi ahhoz képest, ha egyszer kiderülne, "mi hangzik el egy Soros-Juncker vagy egy Soros-Kurz megbeszélésen", de ilyen nem lesz, ez nem érdeke "a megfelelő titkosszolgálatokat mozgató" elitnek.

Felkészül Olaszország, Magyarország

Nekünk pedig azt kell tudnunk, hogy ezek a titkosszolgálatok ma ott vannak mindenhol, ahol a nemzeti érdekek élveznek többségi támogatást. (Felkészül Olaszország és Magyarország.)

A publicista az EP-választások finisére időzített akció alapján azt arra figyelmeztet, hogy "ezek tényleg mindenre képesek, éppen ezért ennek tudatában kell velük harcolni."

Orbán Viktor sem hülye, ő is tudja, hogy ami Bécsben történt, az neki is szól.

Ezt már a Népszavának mondta névtelen fideszes forrása, aki Bayer Zsolthoz hasonlóan szintén azzal magyarázta a Strache-ügyet, hogy a régi elit megmutatta, mire képes, hogy megőrizze pozícióját a bevándorláspárti erőkkel szemben. A lap ugyanakkor emlékeztet rá, a fideszes narratíva sántít, mert nincs semmilyen botrány, ha Orbán Viktor szövetségese elutasítja az őt tőrbe csalók ajánlatát.

Külön kínos, hogy Strache maga hozta szóba a videóban a Népszabadságot bezáró Heinrich Pecinát, és azt, hogy a befektető "minden magyar médiát felvásárolt Orbánnak az utóbbi 15 évben és előkészítette neki azokat". A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Népszavával közölte, nem indít vizsgálatot, nem foglalkozik "híresztelésekkel". A lap megkereste a Gazdasági és Versenyhivatalt is, amely tudatta, jelenleg náluk sincs eljárás.

Kiemelt kép: Orbán Viktor és Heinz-Christian Strache a Karmelita kolostorban május 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!