Charles Davis Lawson az egész családját lemészárolta 1929 karácsonyán. A napokkal korábban készült fotón már felsejlik a férfi szörnyű indítéka.

Vérfagyasztó utalást tartalmaz a készülő gyilkosságra egy ünnepi családi fotó, amely közvetlenül a karácsonyi mészárlás előtt készült.

Charles Davis Lawson dohánytermesztő úgy gondolta, hogy jó lenne 1929 karácsonyán az észak-karolinai Germantonban fényképészhez menni. A munkásosztálybeli farmer új ruhákat vásárolt a családjának, köztük feleségének, Fannie-nak, négy lányának és három fiának. De volt egy baljós indíték a családi fotó mögött.

A fotó tetején Lawson gyermekei, a 16 éves Arthur és a 17 éves Marie láthatók a két szülővel együtt. Ahogy Marie egyenesen a kamerába bámul, Charlie dermesztő mosollyal balra néz, Fannie pedig félrenéz, miközben a legkisebb, négy hónapos Mary Lou-t tartja. A fiatalabb Lawsonok ülnek elöl, köztük James (4), Maybell (7), Raymond (2) és Carrie (12).

1929 karácsonyán csapott le a családgyilkos. Marie reggel karácsonyi tortát kezdett sütni a családi farmjukon, Észak-Karolina fővárosától, Raleigh városától északnyugatra. Később reggel Carrie és Maybell elhagyták a házat, hogy meglátogassák nagynénjüket és nagybátyjukat.

De Charles töltött puskával várakozott az istálló mögött.

A hét holttestet később keresztbe tett karokkal a mellkasukon és kövekkel a fejük alatt találták meg - de volt egy családtag, aki túlélte. Arthurt, a legidősebb fiút apja elküldte valamit elintézni a gyilkosság előtti éjszakán, így az miután hazatért, riadót fújt.

Hajtóvadászat indult Lawson után, nem sokkal később a közeli erdőből egy lövés hallatszott, és megtalálták a gyilkos holttestét az általa írt levelekkel együtt. A halála helyszínén rengeteg lábnyom keringett egy fa körül, valószínűleg a megtébolyult Lawson gyűjtött erőt, hogy megölje magát.

A szörnyű családirtásra sokáig nem volt semmi magyarázat. Végül 1990-ben a Lawson gyerekek egyik unokatestvére elárult egy 60 éves családi titkot, amit korábban soha nem mondtak el. Stella Lawson Boles elmondta, hogy hallotta, amint édesanyja és a Lawson család más női tagjai arról beszélgetnek, hogy Fannie megtudta, hogy vérfertőzés történt férje, Lawson és 17 éves lánya, Marie között.

A dolgok rosszabbra fordultak.

A hátborzongató fotón Marie domborodó hassal, kőarccal bámul maga elé, amint apja mellett áll, aki szinte vigyorog.

A családi ház a mészárlás után turisztikai látványossággá vált, az emberek még a karácsonyi tortát is megnézték, amelyet Marie sütött a gyilkosságok idején. A tortát üveg alatt tartották azután, hogy néhány látogató ellopta a mazsolákat a tetejétől.

1945-ben a túlélő gyermek, Arthur Lawson is meghalt, egy motorbalesetben, feleségét és négy gyermekét hátrahagyva.

(Forrás: Mirror)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!