A hivatalos tankerületi indoklás szerint az új teljesítményértékelő rendszer ugyanis még nincs bevezetve, így legkorábban 2025. szeptemberétől számíthat bérmódosításra a pedagógus. A PDSZ szerint az elutasítás valódi oka az lehet, hogy a tankerületeknek egyszerűen nincs költségkeretük.


Voltak, akik az új pedagógus életpályatörvény alapján megpróbálkoztak a béralkuval 2024. januártól, mert leghamarabb csak 2024. szeptembertől lehetséges béremelés – írta meg a Népszava.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár még augusztusban jelezte, hogy lesz lehetőség a béralkura, hiszen a pontos bérhez számos paramétert figyelembe vehetnek majd a tankerületi központok.

A hivatalos tankerületi indoklás szerint az új teljesítményértékelő rendszer ugyanis még nincs bevezetve, így legkorábban 2025. szeptemberétől számíthat bérmódosításra a pedagógus.

Szerinte az elutasítás valódi oka az lehet, hogy a tankerületeknek egyszerűen nincs költségkeretük arra, hogy a törvényben rögzített bérsávok alsó határától érdemben eltérjenek.

(via Népszava, Portfolio.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!