2022 májusában egy francia család követett el csoportos öngyilkosságot a svájci Montreux-ben. Amikor a rendőrség kopogtatott, úgy érezték, értük jönnek.


A család a hetedik emeleti erkélyükről ugrott a mélybe, a három felnőtt (a 40 éves apa és 41 éves anya, valamint a nő ikertestvére), illetve a legfiatalabb gyermek, egy 8 éves kislány szörnyethaltak. A család ötödik tagja, egy tinédzser fiú kómába esett, azonban mára felépült sérüléseiből, a történtekre azonban nem emlékszik.

A szülők feltehetően régóta készültek arra, hogy végrehajtsák tervüket, azt részletekbe menően megtervezték, és el is próbálták. Sajnálatos módon a montreux-i rendőrség látogatása volt, ami a jelek szerint kiváltotta a döntésüket.

A rendőrség nem sokkal az eset előtt kísérelte meg felkeresni a családot a fiú otthon tanulásával kapcsolatban. A rendőrök bekopogtak az ajtón, és egy hangot hallottak, amely azt kérdezte tőlük, hogy ki van ott. Miután azonosították magukat, nem hallottak több zajt a lakásban - áll a közleményben.

A hatóságok lezárták az egy évig húzódó, egész Svájcot megrázó nyomozást.

Közleményében azt is megerősítették, hogy kizárták az idegenkezűséget, és a boncolás sem mutatott ki kábítószer fogyasztására utaló jeleket.

Az anya és ikertestvére egy túlélést támogató szociális mozgalom tagjai voltak, akik aktívan készülnek a globális és helyi katasztrófákra, illetve vészhelyzetekre.

A lakást ritkán elhagyó, és a gyermekeket magánoktatásban taníttató család otthonában gondosan elrendezett túlélőcsomagot, azaz élelmiszereket, higiéniai eszközöket és gyógyszereket találtak. A két nő meggyőződése volt, hogy a kormány és a helyi hatóságok ellenük vannak, és a gyerekeket is arra nevelték, hogy a világ veszedelmes hely, melyet a jó érdekében maguk mögött kell hagyni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!