A Trónok harca színésznője, Sophie Turner sokáig depresszióval küzdött, erről már beszélt is néhányszor. Terápiára is járt a gyógyulás érdekében, most viszont elmondta, szülei nem igazán értették, mi is a színésznő gondja.


Szerinte ez az Egyesült Királyság társadalmi problémája, egyben felelőssége, ugyanis

az amerikaiak sokkal jobban járják körül a mentális egészség kérdését:

A szüleim olyanok, hogy megkérdik, minek megyek pszichológushoz? Aztán válaszolok, hogy »Mert depressziós vagyok, emlékeztek?«, sajnos ez nagyon angolos, hogy "birkózz meg a dologgal". A terápia valahol saját magunk kényeztetése, nekem például a gyógyszerekkel együtt elképesztő módon tudott segíteni a dolog.

A színésznő szerint fontos, hogy beszéljünk ezekről a problémákról:

Az első lépés mindig az, hogy beszéljünk a dologról, ne legyen tabu, merjünk segítséget kapni, ne legyen szégyellnivaló ez az egész. Az emberek sajnos félnek erről beszélni, de ha egy személyt is bátorítani tudok ezzel, már az is hatalmas dolog lenne.

Érdekesség, hogy a mentális egészség kérdésköre a brit királyi család egyik nagy szívügye, Harry herceg például Oprah Winfrey-vel közösen készít erről dokumentumfilmet, de Katalin hercegné is rendszeresen jár előadásokat tartani a témában.

Kiemelt kép: Han Myung-Gu/WireImage


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!