Az oklahomai Deer Creek középiskolában készült felvételt 24 óra alatt több mint 50 millióan látták a közösségi médiának köszönhetően. Az illetékes oktatási hivatal vizsgálatot indított az ügyben.


Vizsgálat indult az oklahomai Deer Creek középiskola ellen, miután a közösségi médiában elterjedt egy videó, melyen a tanulók mogyoróvajat nyalogatnak és szopogatnak diáktársaik lábfejéről az iskola tornatermében.

A felvételt csütörtökön készítettek egy adománygyűjtő eseménysorozat részeként. Az iskola tájékoztatása szerint a 9. és 12. osztályos diákok önként jelentkeztek a „lábnyalogatós versenyre”, amelyen az nyert, aki legelőbb lenyalta az összes mogyoróvajat az adott lábfejről.

A Deer Creek középiskola vezetése először pozitívan nyilatkozott az általuk sikeresnek ítélt adománygyűjtő akcióról, de miután a lábnyalogatásról készült videó villámgyorsan elterjedt a közösségi médiában és 24 óra alatt több mint 50 millióan látták, általános felháborodás célkeresztjébe kerültek a verseny szervezői. Sokan gusztustalannak és megalázónak nevezték a „lábnyalogatós versenyt”, és azonnali felelősségre vonást követeltek. Az iskola később elnézést kért a diákoktól és a szülőktől az incidens miatt.

A verseny szervezői elismerték felelősségüket és azt, hogy a „lábnyalogatós játék” megsértette a diákok méltóságát, amivel hibát követtek el, ezért elnézést kértek minden érintettől és a helyi közösségtől.

Forrás: New York Post


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!