Egy sárvári esetet mutatott be egyik legújabb videójában a Budapesti Autósok Közössége. A pénteken történt esetet egy buszvezető osztotta meg.

„Kollégámmal a “Kórház” megállóhelyen álltunk, két buszról kb. 50 ember szállt le. Elindulásunk előtt egy busz kikerült minket, utána kezdtük meg mi is az elindulást, természetesen irányjelző használatával”

- írja a sofőr, és szavait a videó is alátámasztja. A vétkes zöld Seatról azt írja, az még távolabb volt mögöttük, ez az útszakasz pedig amúgy sem olyan, ahol érdemes volna sietni.

Majd így folytatja:

„Elindultunk, de a kitett utasok egy csoportja már elért az előttünk lévő gyalogátkelőhelyhez, így előttem haladó kollégám és én is meg kellett hogy álljunk. Ennek ellenére a Seat sofőrje mégis nagy gázt adva elhúzott mellettünk, majdnem elütve a már áthaladást megkezdő gyalogos(oka)t.”

hirdetés

A felvételeken valóban jól látszik, hogy az egyik, szabályosan átkelő gyalogost maximum egy méterrel kerüli el az autós, hirtelen félrerántva a kormányt.

„Így iskolakezdés idején pláne nem volna helye az utakon ilyen autósoknak” - írja a felvétel készítője.

Nem sokon múlt a tragédia egy sárvári gyalogátkelőn

Egy helyi járaton buszt vezető olvasónktól kaptuk a felvételt. " A mai napon (szeptember 4.), a Vas-megyei Sárváron történt az eset. Kollégámmal a "Kórház" m...



hirdetés